När jag var typ fem-sex år var jag redan ett inbitet modefan. Min mamma har berättat att jag skrek när jag inte fick ha den “outfit” jag önskade. Ganska ofta fick mamma hitta på ursäkter för att jag inte kunde bära något av alla de konstiga plagg jag hittade. Tur att jag är äldre idag och får bestämma helt själv över min stil!

Alltid varit lite vågad

Att beskriva min stil är inte så lätt som det verkar. Du som har följt mina inlägg har säkert märkt att jag ofta skiftar stil. Jag klär mig med andra ord sällan precis likadant varje dag. Det som ändå utmärker min stil är det lite “vågade”. Med det menar jag inte vulgärt utan detaljer som gör att en outfit inte är en annan lik.

Hattar är till exempel min passion när det kommer till accessoarer. Jag älskar att bära upp knäppa huvudbonader. Ibland klär jag mig väldigt neutralt just för att ägna all uppmärksamhet åt hatten.

Statement är också något jag ofta applicerar på min outfit. Det kan vara t-shirts som jag själv har tryckt ord eller fraser på. Men även smycken som förmedlar ett budskap eller en känsla. Att liksom uttrycka saker i min klädstil har alltid varit viktigt för mig.

Den perfekta kombon

Om jag trots allt måste ge en slags titel på min modestil skulle det vara en kombination av modern och retro. Jag gillar verkligen att shoppa nya trender, men matchar ofta den typen plagg med retroladdade kläder eller skor. Second-hand är något jag verkligen gillar, men jag väljer vad jag köper med omsorg. Jeans brukar jag exempelvis aldrig köpa nya. Mina favoritjeans är ett par Levis som jag köpte på second-hand förra året. De har en helt grym passform och färgen är så sjukt snygg efter alla tvättar. Senaste jag använde jeansen bar jag dem till en knallgul t-shirt med ordet “Go Greta” (Greta Thunberg!) på. Gul är årets heta färgtrend!