Det är ganska häftigt att ha möjligheten att inspirera andra via den här bloggen. När jag började skriva handlade det om att ventilera min passion för mode. Nu kan jag helt plötsligt kalla mig för influencer och tjänar pengar på mitt intresse.

Från en kostnad till en intäkt

Visste ni att den här bloggen var en kostnad för mig under en ganska lång tid? När jag startade bloggen kändes det som att alla inlägg var ett utlägg. Jag shoppade nya kläder till outfits, köpte dyr utrustning och jobbade långa stunder framför datorn helt gratis. Helt plötsligt började dock trafiken till bloggen att öka. Det var så klart jag själv som låg bakom det. Jag jobbade stenhårt med att göra bloggen synlig; allt från marknadsföring på nätet till fysiska mingelkvällar. I takt med att min läsarskara växte sig starkare blev även intresset från annonsörer större. Jag hade samarbetat med affiliatenätverk innan, men nu var det faktiskt annonsörer som kontaktade mig direkt.

Sakta men säkert skulle mitt liv som influencer ta fart!

Min vardag

Idag brukar jag säga att bloggen är mitt jobb, även om jag fortfarande gör en del sminkjobb vid sidan om bloggandet. Som influencer är jag mån om att representera seriösa modemärken och tillverkare. Helst ska annonsören passa in på mitt egna koncept som influencer. Ibland är jag dock spontan och skriver om något jag tycker är snyggt utan att göra någon djupgående analys kring produkten. Är den schysst så vill jag berätta det för er. Sedan är det upp till er att avgöra om det är något för er stil, livsstil eller smak.

I rollen som influencer är det viktigt att synas och skapa relationer. Som person är jag öppen och social, vilket är till stor hjälp när man jobbar med det här. Jag har lärt känna andra influencers och vi stöttar varandra. Självklart är jag även aktiv på andra sociala medier och jag planerar mina inlägg noga.