[b]Mitt badrum i lägenheten är verkligen inte stort till ytan. Jag har dock en längre tid funderat på hur jag kan inreda badrummet för att göra det mysigare. Häromdagen berättade en kompis om ett program där de gjort ett minibadrum till värsta oasen. Jag nappade på tipset och blev inspirerad![/b]

Att göra om behöver inte betyda att möblemang, dusch och annat måste bytas ut. Tvärtom kan det faktiskt vara de små detaljerna som förändrar ett helt rum. I mitt fall hade jag ingen stor budget att göra om mitt badrum för. Därför handlade mycket om att satsa på en effektiv budget-make over. Programmet som min kompis tipsade mig om visade hur man kan förändra inredningen på liten yta. Jag anammade flera av tipsen som framkom i programmet.

Dekoration och inredningsdetaljer

Det första jag gjorde var att byta ut spegeln. Jag köpte en superfin spegel i mindre format på en antikbutik. Priset var det bästa av allt; 25 spänn kostade spegeln som ser ut att kosta flera tusen kronor!

Sedan satsade jag järnet på att fixa nya förvaringsboxar till mina smycken. Jag hittade små vackra porslinsskålar på samma antikbutik som jag köpte spegeln. Mina statement-ringar passade som handen i handsken i de söta små skålarna.

För att skapa mer yta åt badrummet valde jag att ta bort en bänk som upptagit onödig plats. Istället satte jag upp fina retrokrokar i brons på väggen. Där hängde jag upp mina nyinköpta frottéhanddukar som går i varma rosa toner.

Som en del av badrumsförvandlingen maxade jag känslan med doftljus. Jag älskar doftljus och har hittat en grym sajt på nätet som säljer mängder av varianter till rimliga priser. Badrummets tomma väggytor dekorerade jag med vackra rosenblad. Det är hur enkelt som helst att göra själv. Du behöver bara nål och en lite grövre tråd som räcker från golv till tak.