När man bloggar på en “professionell” nivå som jag gör är olika slags event ett vanligt inslag i vardagen. Vissa månader är jag en flitigare gäst på event medan jag andra månader syns mindre. I mitt fall är det främst mode- och sminkevent som är intressanta att tacka ja till. Jag tänkte berätta lite mer om hur den här typen av “influencer-event” fungerar i praktiken!

Inbjudan

Normalt sett dimper det ner ett flertal inbjudningar till diverse event varje vecka. Jag brukar på direkten tacka nej till de mingel eller event som inte direkt knyter an till mitt koncept som influencer. Mode, smink och träning är inslag jag gärna vill känna en anknytning till när jag går på event. Annars känns det liksom ganska meningslöst och jag vill känna att det finns något som jag kan ta med tillbaka till er läsare.

Mat och dryck

Mat och dryck brukar det finnas gott om på eventen och mingelkvällarna. I mitt fall är jag inget fan av alkohol och tyvärr tycker jag det ibland serveras för mycket vin, sprit eller öl. Jag diggar betydligt mer hälsosamma event med fokus på välmående. För ett tag sedan blev jag inbjuden på ett träningsevent för influencers där vi blev bjudna på rawfood-tapas och grönsakssmoothies. Ni kommer snart få ta del av recept från det eventet. Så gott!!

Typ av event

Vissa event kan vara typ galor eller liknande som andra kan ta del av i nutid. Andra gånger kan det vara tillställningar som syftar till att presentera något för oss influencers. Sedan förmedlar vi det vidare till er som följer oss via olika sociala medier. Personligen gillar jag så kallade work shop event. Det är en typ av event där influencers bjuds in för att testa på produkter och liknande. Jag har varit på ett flertal work shop event inom smink. Där har vi fått testat på smink och lärt oss olika tekniker för att sminka snyggt med produkten.