När Instagram kom tyckte jag det var ganska tråkigt och inte alls lika engagerande som Facebook. Efter att mina kompisar tjatat på mig en tid öppnade jag ett eget konto för att se hur det fungerade. Ganska snabbt var jag totalt besatt. Jag älskade verkligen den konstanta inspirationsdos mitt modeintresse fick när jag bläddrade bland inläggen. I min roll som influencer är Instagram en av de viktigaste kanalerna. Vill du veta varför? Låt mig berätta lite mer om Instagrams makt.

Anpassad reklam

Instagram är ett socialt medium som till stor del anpassar sitt innehåll utifrån användaren, det vill säga du och jag. Det innebär i praktiken att vi exempelvis själva väljer vilken typ av reklam vi vill ta del av. När jag gör ett sponsrat inlägg på Instagram vet avsändaren (det vill säga annonsören) vem som tar emot budskapet och användaren har ju valt att följa mig. Det här gör Instagram till en viktig plattform för alla parter. För mig är Instagram en superviktig kanal!

Visuellt övertag

Även om bloggen fortfarande spelar en viktig roll i samhället och för mig som influencer är visuella kanaler mäktiga. Instagram är ett socialt medium som fokuserar på det visuella innehållet mer än det textliga. Budskap sprids via bilder istället för allt för mycket text. Det brukar ofta uppskattas av användare som sällan har tålamod att “stanna upp”. Jag känner igen mig själv i det…

Spindeln i nätet

Tidigare var det ofta bloggen eller hemsidan som var spindeln i nätet, men numer är det faktiskt Instagram som är “kärnan”. Det innebär att ett konto på Instagram ofta är den plats där ett budskap förmedlas. I mitt fall brukar jag använda Instagram mer frekvent under dagen än bloggen. Här inne på bloggen sammanfattar jag dagen, men på Instagram kan mina följare vara med mig mer i nutid. Det är “där det händer” brukar jag säga lite skämtsamt.