Säng och stolNär du ska inreda ditt sovrum, eller barnens sovrum, är det trevligt att piffa till det med snygga sängkläder. Det finns mängder av olika varianter att välja mellan och det kan vara klokt att tänka på mer än bara utseendet. Att välja sängkläder av hög kvalitet gör de mer prisvärda och oftast även bekvämare att sova i.

Du kan välja att bädda med snygga påslakan som matchar resten av inredningen, eller så kan du införskaffa ett vackert överkast och dekorera med lite prydnadskuddar. Oavsett vilket du väljer är det ett perfekt sätt att designa sovrummet, samtidigt som du kan göra det personligt med dina val. Fokusera på produkter av bra material och gärna ekologisk bomull.

Duntäcken och dunkuddar

Det som finns inuti dina sängkläder är också viktigt för inredningen, med ett mjukt och fluffigt duntäcke och några dunkuddar från The White Plot blir det enkelt att inreda snyggt. Dessutom ger de dig en bra temperatur och gör att du kan sova gott om natten. De säljer också fina sängkläder som du kan dekorera sovrummet med.

Det finns andra täcken än duntäcken som du kan införskaffa för att sova gott, det beror helt på vilken typ du föredrar. Oavsett vilket täcke och vilken kudde du har kan du variera mellan olika påslakan och örngott. Det är ett perfekt sätt att variera mellan olika inredningsstilar då det finns en uppsjö av olika färger och mönster tillgängliga.

Matcha färger och mönster

Det finns många butiker som säljer sängkläder och du kan välja mellan flera olika färger och mönster. Välj någonting som matchar med den övriga inredningen i sovrummet och ha ett tema på inredningen. Du kan till exempel välja ett färgtema, där du enbart har saker i några utvalda färger i rummet. En bra kombination är till exempel vitt och svart.

Du kan också välja att ha sängkläder med mönster för att bryta av i rummet. Ibland finns det också möjlighet att matcha gardiner och sängkläder för en mer enhetlig inredning. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränser för hur dina sänglinnen kan användas för att inreda ditt rum. Matcha gärna med prydnadskuddar och plädar för en mer ombonad känsla.

Sammanfattning

Att använda sängkläder för att inreda ditt sovrum snyggt är en bra idé och med tanke på hur stort utbudet är av olika sänglinnen finns det oändliga möjligheter att välja mellan. Välj ett färgtema eller ett specifikt mönster som genomsyrar inredningen i ditt rum och gör det ombonat med matchande prydnadskuddar och filtar. Det är bara din fantasi som sätter gränser för inredningen!