För mig är träning en del av min vardag. Jag ser till att planera in träningen som ett självklart moment under dagen. Ibland kan det vara en löptur i motionsspåret, andra gånger ett tufft gympass och mellan varven meditation. Jag tror att det är viktigt med variation i träningen. Den fysiska ansträngningen ska balanseras med den mentala träningen.

Planera träningen

Mitt stående tips för dig som vill få träningen in i ditt liv är planering. Det handlar om att göra det enkelt för dig att träna. Komplicerar man det för mycket finns en risk att man tröttnar. Jag har exempelvis som rutin att träna på morgonen. Det fungerar bäst för mig då jag gillar att starta morgonen med träning. Jag lägger fram träningskläder kvällen innan för att snabbt hoppa i direkt på morgonen. Ska jag till gymmet ser jag till att väskan är planerad med kläder för dagen och en frukt eller något att återhämta mig med. Står löpning på träningsschemat kör jag igång direkt utanför dörren. Jag springer nämligen hemifrån till motionsspåret och hem igen för dusch.

För mig är träningspasset dessutom en tid för planering av dagen. Jag använder den tiden till att lägga upp dagens jobb, planera outfits och sortera tankar.

Tänk inte, gör det bara

Det kanske vanligaste felet många gör när det kommer till träning är att hoppa över träningen. Jag skriver av egen erfarenhet. Väljer man att ligga kvar i sängen istället för att träna finns en stor risk att du gör likadant dagen efter. Det handlar om att låta tankarna bli slav för din kropp och tvärtom. Du ska kort och gott sluta tänka och bara göra det. Det kommer kännas skittufft många gånger, men känslan efter ett träningspass är värt hela prestationen. Sporra dig själv när du snör på dig skorna med att tänka positivt. Det kan vara den härliga duschen eller den välsmakande kaffekoppen efter passet!