En produkt som jag verkligen tagit till mig är CBD Olja, produkten har gett mig mer energi och ett ökad kroppslig ro. Vilket speglat av sig på resten av livet. I det här inlägget tänkte jag tipsa dig som funderar på att köpa CBD Olja eller är nyfiken om vad det är för något.

Naturliga nyttiga ämnen från hampaväxten

Produkten tillverkas utav hampa, en växt som odlats i tusentals år av mänskligheten och även här hemma i Sverige har den odlats. Den innehåller massvis med nyttigheter allt ifrån rötter, blad & blommor men när det kommer till CBD Olja utvinns den främst från hampans blommor, men även löven.

Produkten innehåller något som kallas för “cannabinoider” där en av dessa cannabinoider kallas för CBD (cannabidiol). Det finns över 144 stycken olika cannabinoider och alla har sina egna unika egenskaper samt kan samverka med varandra.

Hur jag använder CBD Olja

När jag började med CBD Olja visste jag inte mycket, förutom att vänner rekommenderat det till mig. Till en början var jag faktiskt skeptisk, men numera kan jag se med egna ögon att det fungerar för mig. Det kanske inte fungerar för alla, men för mig så känner jag mer energifylld, mindre ont och något bättre sömn. Hur som helst, så här använder jag CBD Olja:

På morgonen: Jag tar CBD tillsammans med mina andra nyttigheter till frukost. Oftast blir det någon chia-pudding (jättegott och nyttigt) eller en smoothie fullproppat med massvis med härligheter, bland annat hampafrön som är jättenyttiga!

För att använda CBD Olja nyttjar jag helt enkelt den tillhörande pipetten och droppar 2-3 droppar CBD under tungan, väntar i cirka en minut och sedan sväljer. I början hade jag svårt med smaken och brukade skölja ner det med vatten. Numera uppskattar jag smaken.

På kvällen: Vanligtvis tar jag det några timmar innan jag ska gå och lägga mig, för att ge CBD Oljan tid att verka.

Det jag läst till mig är att alla människor är olika och därför bör alla anpassa sitt behov till en själv. Vissa behöver mer och andra mindre. Det finns massor med bra information på internet där du kan få ytterligare information.

Varför är CBD Olja bra?

Som jag tidigare skrivit så innehåller det något som kallas för cannabinoider och dessa i sin tur påverkar det endocannbinoida systemet som finns i våra kroppar. Ett biologiskt system som faktiskt finns i alla däggdjur och utvecklades för miljontals år sedan. Det dröjde dock fram tills 1900-talet innan forskare blev medvetna om det samt koppling med hampa och människokroppen. Numera forskas det på världen över och mängder med produkter utvecklas innehållande dessa ämnen.

Personligen är jag super nyfiken på vilka mer spännande CBD produkter det finns att testa där ute. Jag önskar er alla ett schysstare liv med bättre hälsa!