Vad är härligare än att möta våren i Barcelona? Det är en stad jag verkligen älskar. Har varit där flera gånger och nu är det dags igen. Mitt dilemma den här gången är dock hotell – det finns så många att välja bland! Förut har jag hyrt lägenhet via Airbnb, men nu vill jag lyxa till det med hotell. Jag tänkte bolla mina tankar med er!

Resans syfte

I det här fallet är tanken att strosa inne i stan, gå ner till stranden och äta tapas. Det innebär med andra ord att jag borde leta efter ett centralt beläget hotell. I Barcelona finns det nämligen en strand på gångavstånd från centrum, så därför vore just citykärnan ett bra område. Jag har för mig att det kallas för “Gótico” så det blir i det området jag tänker leta hotell.

Komfort och faciliteter

Den här gången reser jag med min mamma. Både mamma och jag gillar att äta frukost, därför tror jag att ett krav får bli lyxig hotellfrukost. När jag reste med kompisarna gick vi ut och köpte något på vägen. Men den här gången blir nog frulle på hotellet ett bättre alternativ. Jag får helt enkelt lusläsa om vad som erbjuds till frukost på de olika alternativen. Det finns ju annars en risk att man tror det serveras frukostbuffé och det enda man får är en torr croissant och beskt kaffe.

Budget eller lyx?

När jag och mamma bestämde oss för att möta våren i Barcelona var det lyx som stod på menyn. Jag har lagt undan en del pengar för att kunna lyxa till det lite extra på en semester i vår. Därför kommer jag den här gången att vara lite mer flexibel med priset. Jag vill ju dock ha kvar pengar att shoppa för, vilket är det jag verkligen ser fram emot. Därför får nog ett mellanting bli valet när det kommer till hotell i Barcelona.